- 1,5 L vand
- 2 hvidtøl
- 1 portion surdej
- 600 g knækkede rugkerne
- 400 g hvedemel
- 400 g havregryn
- 160 g solsikkekerner
- 160 g sesam eller hørfrø
- 500 g rugmel
(efter de ca 10 timer)
- 5 tsk salt
Bland alle ingredienser UNDTAGEN salt og lad dejen stå natten over (10 timer ca). Tilsæt efter hævetiden salten og hæld dejen i olierede eller smurte forme. Lad dejen hvile i formene i 1 time og bag derefter brøddene i 2 t og 15 min ved 190 grader fra kold ovn. Lad helst brødene hvile i et viskestykke til dagen efter for så har brødene sat sig. De kan nemlig godt have en tendens til at blive våde og smuldret når de er nybagt og lune, selvom der ikke findes noget bedre end lunt rugbrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar