onsdag den 10. august 2011

Bygotto med Svampe

Sommervejret har igen forladt os og efterladt en rundhåndet mængde regn og rusk. Jeg kvitterede med et efterårsmåltid, og fortrængte mine længsler efter sommer, sol og picnickurv i Søndermarken. 

   

Bygotto med svampe og ærter
- 300 g perlebyg
- Omtrent 1,5 l fond
- 1 dl tør hvidvin, Vermouth eller Sherry
- 5-6 hakkede skalotteløg
- 2 stængler finthakket bladselleri
- 1 bakke blandede svampe, rensede og udskårede
- Ærter
- Rigeligt parmasanost
- Frisk rosmarin og timian
 
Varm en god sjat olivenolie i en sauterpande og sauter løg og bladselleri ved svag varme i 5 min. Tilsæt svampene og sauter i yderligere 5 min. Lad derefter byggen sauterer med et par minutter og rør godt, så kornene ikke brænder fast. Skru lidt op for blusset, tilsæt vinen under stadig omrøring og lad alkoholen fordampe. 
Herefter skænkes løbende omkring en deciliter fond i bygottoen, så den når at suge væden inden en ny tilsættes. Forsæt sådan til bygottoen er al dente og tag så panden af varmen.
Retten krydres med hakket frisk rosmarin, timian og peber. 
En god håndfuld parmasan og ærter tilsættes lige inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar