lørdag den 11. juni 2011

Grøn Karry med aubergine

En af de fine fordele ved at være studerende er friheden. Muligheden for at trække stikket ud og stikke af fra hverdagen. Til bølgernes brus og palmernes sus gemte vi os i Thailands øhav. Bare for en lille stund.

Hjemme i lejligheden er der ikke meget af overstående. Der breder sig dog en liflig krydret duft, som leder tankerne tilbage til østen.

Hjemmegjort Grøn karrypasta
- 1 stilk hakket citrongræs
- 1-3 hakkede grønne chilier
- 1 hakket skalotteløg
- 4-5 fed hvidløg
- 3 cm galanga rod
- En lille håndfuld frisk koriander, hakket
- En lille håndfuld frisk thaibasilikum, hakket
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt hvid peber
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1 tsk reje pasta (brug alternativt salt, hvis den skal være vegetarisk)

Blend alle ingredienser til en ensartet masse. Smag den aromatiske grønne karry til. Tilsæt lidt limesaft, hvis den er for salt, eller ekstra chili, if you like it hot...
Massen kan holde sig på køl i op til en uge, og den kan også fryses ned.


Grøn Karry med aubergine

- 1/4 portion grøn karrypasta
- 350 g oksefilet, skåret i mundrette stykker
- 400 ml kokosmælk
- 1 aubergine, skåret i mundrette stykker
- 2 tsk sukker
- 3 spsk fish sauce
- 2 røde snack peberfrugter, skåret diagonalt
- 4 kaffir limeblade, tørrede eller friske.
- Frisk thaibasilikum

Bring omkring 1/4 delen af kokosmælen i kog i en wokpande. Lad det koge under medium varme i små 5 min. og omrør ofte. Tilsæt karrypastaen og fortsæt med at røre til blandingen ensartet og aromatisk.
Tilsæt kødet, lad kokosmælken koge igen og tilsæt fish sauce og sukker. Omrør igen i lille minut, og tilsæt så aubergine og resten af kokosmælken. Lad retten simre til kødet er færdigt og auberginen mør. Limeblade og frisk thaibasilikum tilsættes til slut, og retten bringes atter i kog og tages derefter af varmen.

Server med ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar