mandag den 16. maj 2011

Vegetar frikadeller


Muuums, de er simpelthen så gode synes jeg. Da jeg ikke er den store fan af svinekød, blev denne vegetar version en ny favorit. Opskriften er utrolig nem og er god, hvis man har lidt kogt ris tilovers.

Vegetar frikadeller
250 g kogte ris
150 g lidt finthakkede hakkede mandler
1 æg
1 dl mel
1 tsk salt og lidt peber
1,5 tsk spidskommen
1 lille tsk koriander
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 dl mælk
lidt friskrevet parmasan

Bland alle ingredienserne til en fars i en skål og rør godt rundt. Varm en pande grundig op til den er meget varm og kom så olivenolie på. Dejen kan godt være lidt svær at samle så læg nogle "klatter" på panden med en spsk. lad den stege og blive brun på siden og vend så. Man kan opvarme ovnen til 180 grader og give dem lidt varme i ovnen til sidst, hvis man syntes de er for bløde indeni. De er smadder gode på en rugbrødsmad eller en couscous salat med mynte og andet lækkert. Man kan også altid supplere med lidt chili eller ingefær, hvis man heller vil have den smag i stedet for spidskommen. Det er helt op til en selv :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar