fredag den 22. april 2011

Fantastiske Falafler

I aften skal vi have gæster og menuen er inspireret af de mellemøstlige himmelstrøg, det er vel påske?

Her følger en yndlingsopskrift fra aftenens nadver.

Fantastiske Falafler
250 g tørrede kikærter
1 stort løg
3-4 fed hvidløg
Lidt saft fra en citron
1 1/2 tsk stødt spidskommen
Et bundt frisk koriander
Et bundt frisk mynte
1 dl vand (eller efter behov)
1/2 tsk bagepulver
2 spsk hvedemel
Olie til stegning

Kig ærterne sættes i blød mindst 8 timer forinden i rigeligt vand. De skal altså blot iblødsættes og ikke koges - ellers vil massen nemlig ikke hænge sammen, når du senere skal stege dem.

Hæld det resterende vand fra kikærterne og hæld dem i en stor blender sammen med alle ingredienserne, undtagen bagepulver og mel. Forsøg dig frem med, hvor meget vand der skal tilsættes. Konsistensen skal være let klistret og kunne hænge sammen til fine falafelkugler.
Herefter røres hvedemel og bagepulver i massen, som nu kan formes til små kugler.

De dybsteges i rigelig olie, til de får en fin farve. Jeg plejer at bruge en kasserolle, hvor der snildt kan være 3 kugler i. Olien skal være så varm, at det damper fra falaflen, når den sænkes i olien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar