Skumfidusmassen
7 blade husblas
300 g sukker
80 g glukose (morten heiberg - kan fås i mange supermarkeder)
200 g hyldeblomstssaft
1/2 stang vanilje, kornene
140 g æggehvider
Vaniljesukker til drys:
1/4 vaniljestang, kornene heraf
200 g sukker
50 g Maizena
Kom husblassen i isvand. Kog sukker, glukose, vanilje og hyldeblomstsaft sammen, men hold øje med temperaturen. Når temperaturen er 140 grader, begynder du at piske æggehviderne til marengs. Når siruppen har en temperatur på 145 grader, hælder du den over æggehviderne og forsætter med at piske. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i den varme marengs. Pisk i ca. 30 min eller til marengsen er kold.
Bland sukkeret, vaniljen og maizenaen og sprøjt skumfidusmasse ud i små toppe. Sigt vaniljesukkeret over toppene og lad dem stå et par timer inden servering. De er smadder gode!
7 blade husblas
300 g sukker
80 g glukose (morten heiberg - kan fås i mange supermarkeder)
200 g hyldeblomstssaft
1/2 stang vanilje, kornene
140 g æggehvider
Vaniljesukker til drys:
1/4 vaniljestang, kornene heraf
200 g sukker
50 g Maizena
Kom husblassen i isvand. Kog sukker, glukose, vanilje og hyldeblomstsaft sammen, men hold øje med temperaturen. Når temperaturen er 140 grader, begynder du at piske æggehviderne til marengs. Når siruppen har en temperatur på 145 grader, hælder du den over æggehviderne og forsætter med at piske. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i den varme marengs. Pisk i ca. 30 min eller til marengsen er kold.
Bland sukkeret, vaniljen og maizenaen og sprøjt skumfidusmasse ud i små toppe. Sigt vaniljesukkeret over toppene og lad dem stå et par timer inden servering. De er smadder gode!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar